Σχετικά με εμάς

Σχετικά με εμάς

Το γραφείο μας αποτελείται από ομάδα δικηγόρων με ευρύ φάσμα σπουδών και αυστηρό επαγγελματισμό. Παρέχονται υπηρεσίες νομικής συμβουλής σε πρόσωπα και εταιρίες, προκειμένου να αποφεύγονται οι πολυετείς δικαστικές διαμάχες. Σε περίπτωση δε δικαστικών αντιδικιών παρέχουμε άρτια υποστήριξη σε όλους τους τομείς ενασχόλησης, που αναλύονται επί μέρους, προσφέροντας νομικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου. Μέσω ενός δικτύου συνεργατών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό υπάρχει η δυνατότητα εκπροσώπησης κυριολεκτικά οπουδήποτε. Το Γραφείο μας συμμετέχει ενεργά στην προετοιμασία συνεδρίων και ημερίδων με θέματα συζήτησης που αφορούν κυρίως το εμπορικό δίκαιο και την εμπορική διαμεσολάβηση. Γλώσσες εργασίας και επικοινωνίας είναι η Ελληνική, η Αγγλική, η Γαλλική και η Γερμανική γλώσσα.

ΕΛΕΝΗ ΥΔΡΙΩΤΗ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΑΡ' ΑΡΕΙΩ ΠΑΓΩ - LL.M. (Master of Laws) in International Business Law

Η Ελένη Υδριώτη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1981 από οικογένεια με έντονη νομική παράδοση και αποφοίτησε από τα «Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη» το 1998. Φοίτησε στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (2000-2004). Το 2004 ενεγράφη στο Μητρώο Ασκουμένων Δικηγόρων του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Το 2006 έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο Ειδικεύσεως (LL.M.) στο Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το 2007 διορίστηκε Δικηγόρος στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, ενώ το 2012 προήχθη στο Εφετείο και είναι ήδη Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω. Αποτελεί ενεργό μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης από την εγγραφή της και εντεύθεν. Έχει σημαντική εμπειρία ως μάχιμη δικηγόρος και συνεχή ενασχόληση με ευρύ φάσμα υποθέσεων, που υπάγονται στους κυριότερους τομείς του Δικαίου, παρέχοντας πλήρη δικαστηριακή και συμβουλευτική υποστήριξη σε εταιρίες και ιδιώτες. Διατελεί Νομική Σύμβουλος του ομίλου επιχειρήσεων «ΝΙΚ. Ι. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε.» («ΝΙΚ. Ι. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε.», «ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε.», «ΠΡΑΞΙΣ Α.Ε.»), κατ’ αποκλειστικότητα στη Βόρεια Ελλάδα, από το 2009, με αντικείμενο το σύνολο των νομικών ζητημάτων που αφορούν στη λειτουργία του. Γνωρίζει άριστα την αγγλική γλώσσα και είναι κάτοχος διπλώματος ECDL.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΑΤΖΗΝΑΚΗς
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΑΡ' ΕΦΕΤΑΙΣ

Ο Ανδρέας Χατζηνάκης είναι ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΑΡ’ ΕΦΕΤΑΙΣκαι εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Τον Ιούνιο του 2018 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Τομέα Εμπορικού και Οικονομικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από τον Δεκέμβριο 2018 είναι Υποψήφιος Διδάκτωρ Εμπορικού Δικαίου της Νομικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από το 2016 ασχολείται με τη μάχιμη δικηγορία και έχει χειριστεί υποθέσεις που καλύπτουν όλο το φάσμα της δικηγορικής ύλης και κυρίως τον κλάδο του Εμπορικού Δικαίου. Ταυτόχρονα, παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες. Γνωρίζει την Ελληνική, την Αγγλική και τη Γερμανική γλώσσα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Β. ΘΕΟΧΑΡΗΣ
ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΜΕΝΟΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Β. ΘΕΟΧΑΡΗΣ, ειδικός επιστημονικός συνεργάτης,  Διαπιστευμένος διαμεσολαβητής, L.L.M. (London), Διδάκτορας Νομικής

Ο Δημήτρης Θεοχάρης εργάζεται στη Θεσσαλονίκη από το 1999. Το 1991 εισήλθε στο τμήμα Νομικής του τμήματος Νομικών και Οικονομικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκη. Κατά το έτος 1996-1997 αποφοίτησε από το Guildhall University of London, από όπου έλαβε τον Μεταπτυχιακό Τίτλο (L.L.M.) στο Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο, ιδίως στο Δίκαιο της Διαιτησίας και το Δίκαιο Διεθνούς Εμπορίου. To Μάιο του 2015 ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, πάνω στην εξωδικαστική επίλυση διαφορών και τη διαμεσολάβηση.

Είναι από το 2009 διαπιστευμένος διαμεσολαβητής (CHARTERED INSTITUTE OF ARBITRATORS-CIArb, με έδρα το Λονδίνο) και πιστοποιημένος διαμεσολαβητή του Υπουργείου Δικαιοσύνης ήδη από τις 16-17.2010 και είναι μέλος όλων των σχετικών ομάδων διαμεσολαβητών/διαμεσολάβησης, εθνικών και διεθνών: http://gr.linkedin.com/pub/dimitris-theocharis/18/2b8/73b. Τα τελευταία 15 χρόνια, συνεργαζόμενος με μεγάλες εταιρίες της Β. Ελλάδος, έχει αποκτήσει πλούσια εμπειρία σε θέματα, που έχουν να κάνουν με τη βιομηχανία, το εμπόριο, τις διαπραγματεύσεις, την επιχειρηματική και νομική συμβουλή, τη διαμεσολάβηση και τη διαιτησία.

Διδάσκει τεχνική διαπραγματεύσεων και μεθόδους διαμεσολάβησης στο Ινστιτούτο Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Λάρισας.
Είναι εταίρος του Ελληνικού Κέντρου Διαμεσολάβησης και Διαιτησίας και μέλος του διοικητικού του συμβουλίου.
Είναι μέλος του Σωματείου Ελλήνων Διαμεσολαβητών.
Από το 2000 έχει συμμετάσχει, διοργανώσει και ομιλήσει σε πλήθος επιμορφωτικών σεμιναρίων για την εξωδικαστική επίλυση διαφορών, Ενδεικτικά τα σεμινάρια, που έχει συμμετάσχει, ως ομιλητής:
i. Διήμερο σεμινάριο με θέμα: «Διαμεσολάβηση: Θεωρία και πράξη, που έγινε στη Θεσσαλονίκη, το χρονικό διάστημα 18-19.11.2009.
ii. Διήμερο σεμινάριο με θέμα: «Διαμεσολάβηση στις αστικές και εμπορικές υποθέσεις», που έγινε στον Πειραιά σε συνεργασία με το Jams ADR Center, το χρονικό διάστημα 28-29.05.2010.
iii. Συμμετοχή ως ομιλητής στην εκδήλωση για τη διαμεσολάβηση με θέμα: «Εισαγωγή στη Διαμεσολάβηση υπό το πρίσμα του Ν. 3989/2010 και των εκτελεστικών αυτού διαταγμάτων», που έλαβε χώρα στο Κιλκίς, υπό την αιγίδα του Δ.Σ. Κιλκίς στις 25.01.2012.
iv. Συμμετοχή ως ομιλητής στην εκδήλωση για τη διαμεσολάβηση με θέμα: «Ο ρόλος των δικηγόρων στη Διαμεσολάβηση υπό το πρίσμα του Ν. 3989/2010», που έλαβε χώρα στην Κατερίνη, υπό την αιγίδα του Δ.Σ. Κατερίνης στις 29.02.2012.
v. Συμμετοχή ως ομιλητής στην εκδήλωση για τη διαμεσολάβηση με θέμα: «Ο ρόλος των δικηγόρων στη Διαμεσολάβηση υπό το πρίσμα του Ν. 3989/2010», που έλαβε χώρα στο Βόλο, υπό την αιγίδα του Δ.Σ. Βόλου στις 02.03.2012.
vi. Eισήγηση σε ημερίδα, που διενεργήθηκε στη Εθνική Σχολή Δικαστών το Μάρτιο του 2013, προς ενημέρωση την υποψηφίων δικαστών για το θεσμό της διαμεσολάβησης.
To έτος 2014 συμμετείχε στο εργαστήριο διαπραγματεύσεων (Mediation Workshop) του Πανεπιστημίου του Harvard.
Η διδακτορική του διατριβή πάνω στα Μέσα Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών και τη Διαμεσολάβηση εκδίδεται σε βιβλίο εντός των ημερών.
Έχει συγγράψει άρθρα για τη διαμεσολάβηση και τις διαπραγματεύσεις, που έχουν δημοσιευτεί στο περιοδικό ΕΝΩΠΙΟΝ του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, στο περιοδικό ΑΡΜΕΝΟΠΟΥΛΟΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, στο περιοδικό στο περιοδικό ΑLLPACK, στον ιστότοπο www.diamesolavisi.com
Γνωρίζει την αγγλική γλώσσα άπταιστα και την γαλλική καλά.